niedziela, 26 maja 2013

DIY - rękaw cukierniczy

W swojej kolekcji posiadam kilka różnych, tanich, kompletów tylek oraz szpryc czy worków do dekorowania kremami. Jednak problem pojawia się wtedy, kiedy popsuje się adapter, zgubię nakrętkę albo rozerwę worek. Ostatnio doszedł także inny - co zrobić, jeśli mam pojedynczą tylkę i brak czasu na zakupienie porządnych worków do niej pasujących?

Wystarczy zakupić woreczki na mrożonki (pojemność 3,5l) oraz izolkę. Wziąć nożyczki, naciąć jeden róg w woreczkach, włożyć w niej tylkę i dokładnie owinąć izolką. Ja woreczki używam podwójnie, na wszelki wypadek.
Trzeba się jeszcze upewnić czy folia nie zatyka nam wejścia do tylki i można brać się do pracy.




5 komentarzy:

  1. tego właśnie szukałam, dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie szukam takiej tylki. Gdzie ją Pani kupiła? Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na allegro, to 1M Wiltona.

      Usuń
    2. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękuję za każde słowo :) I przepraszam anonimowych czytelników za brak możliwości komentowania, jednak zalewająca mnie fala spamu zmusiła mnie do wyłączenia tej opcji. Będzie mi miło poznać Was - zarejestrowanych ;)