Smak: orzechowy przekładany kremem czekoladowym, przepis.
Średnica: 22 cm
Masa cukrowa: biała mieszana, 50/50 domowa z kupną, bo niestety ale sesja w pełni i starałam się jak najmniej narobić. Kolorowa kupna.
Technika: zielona płytka, czarne elementy z masy. Ścieżki oraz nóżki z barwników spożywczych, złotego i srebrnego, rozrobione z odrobiną wody. INŻ. również złotą farbką.
Izolacja: krem maślany, ten sam, którym tort został przełożony (zrobiłam go 2x więcej niż w przepisie).
Na plus: malowanie ścieżek. Co prawda zostało już wytknięte, że się ich nie ciągnie pod kątem prostym, ale mało miejsca miałam :p
Na minus: nóżki! Próbowałam robić z białej masy, ale ciężko szło. Może gdybym nie siedziała nad tym w piątek o 22, po intensywnym tygodniu to zrobiłabym wszystkie, ale malowane też dały radę ;)
Wnioski: zestaw pędzelków + narzędzi do drobnych elementów potrzebny.
Czas: tort i obkładanie tradycyjnie + płytka ok 1,5h.
PS Wybaczcie gorsze zdjęcia, ale aparat u właścicielki, drugi pożyczony, została tylko komórka.
PS2 Proszę nie oceniać merytoryczne co robi ten układ, bo nie działa :p Ale projekt z mikroprocesorów jeszcze nie zrobiony, więc ciężko mi było wymyślić układ działający ;)
Niezłe, patrzyłam, patrzyłam i dopiero po jakimś czasie zauważyłam, że to tort. Genialny, nawet, jak nie działa ;-)
OdpowiedzUsuńOj tam, że pod prostym się nie ciągnie, nóżki malowane i nie działa. I tak jet piękny :-)
OdpowiedzUsuńPomysłowy :)
OdpowiedzUsuńWow! Ja poproszę taki z aparatem :-)
OdpowiedzUsuńAle świetny! Niesamowicie wygląda!:):)
OdpowiedzUsuńSuper Ci wyszedł! :)
OdpowiedzUsuńAle misterna robota! Bardzo lubię takie nietypowe tory oklejone masą cukrową. Wspaniale spersonalizowany tort.
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
E.
Super :) . Masz talent nie ma co ;))
OdpowiedzUsuńpomysłowe ;)
OdpowiedzUsuńHaha super pomysł :) fajnie to wygląda
OdpowiedzUsuńOooo matko ale zdolniacha :) takie tort przydał by sie Panu Narzeczonemu jak skończy studia :) heheh
OdpowiedzUsuńDobre :)
OdpowiedzUsuń