photo 1_zpsf71e6e78.png photo 2_zpsa04d1f5f.png photo 3_zps76d47384.png

wtorek, 10 września 2013

prosto na wakacjach

Tyle się ostatnio dzieje, że nie zdążyłam jeszcze pokazać kolejnego wakacyjnego dania. Mięso z indyka, miękki bakłażan, sos z pomidorów, ser sałatkowy i dwa rodzaje makaronu. Czy może być prościej ;)?
Kolejne danie na liście szybkiego lunchu do pracy bądź deski ratunkowej przed spotkaniem ze znajomymi.


Składniki na 2-3 porcje:
- 30-40 dag mięsa z indyka
- mały bakłażan
- mała puszka pomidorów
- ser sałatkowy
- oliwa, sól, zioła, czosnek

Bakłażana kroimy w kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny. Następnie myjemy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy i dusimy 10-20 minut. Miksujemy pomidory, zalewamy mięso. Gotujemy makaron, wrzucamy do sosu i nakładamy. A na górę dodajemy pokrojony ser sałatkowy.




9 komentarzy:

  1. Proste a smaczne:) I szybkie do zrobienia;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten bakłażan mnie tam nęci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmmm zjadłabym :)
    Ja dzisiaj miałam podobne danie ;) tylko zamiast mięsa z indyka była pierś z kurczaka, a zamiast makaronu była fasolka szparagowa ;) Taka mała różnica hih

    OdpowiedzUsuń
  4. o raju kocham takie dania:D mniammmm

    OdpowiedzUsuń
  5. Jest baklazan, jest dobrze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No i mi apetytu narobiałaaaaaś :P

    OdpowiedzUsuń
  7. szybkie, ale jednocześnie pyszne ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajne danie :) Nie pomyślałabym o takim połączeniu! Bakłażan + makaron i feta hmm.... :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każde słowo :) I przepraszam anonimowych czytelników za brak możliwości komentowania, jednak zalewająca mnie fala spamu zmusiła mnie do wyłączenia tej opcji. Będzie mi miło poznać Was - zarejestrowanych ;)